مزایا و معایب میزبانی وب اشتراکی

supermod 26 اسفند 1397 ۰ دیدگاه

در این مقاله قصد داریم با مزایا و معایب میزبانی وب اشتراکی آشنا شویم. میزبانی وب اشتراکی یا هاست اشتراکی یکی از ساده‌ترین سرویس‌ها برای میزبانی از وب‌سایت شماست. دلایل مختلفی وجود دارند که این سرویس را به یکی از مناسب‌ترین روش‌های میزبانی وب تبدیل می‌کنند. این سرویس ارزان است، مدیریت آن نیازمند دانش پیشرفته نیست و یک کنترل‌پنل ساده جهت امور وب‌سایت دارد.

مزایا و معایب میزبانی وب اشتراکی

اما باوجود این مزایا، هاست اشتراکی دارای معایبی است که حتماً باید با آن‌ها آشنایی داشته باشید. هاست اشتراکی در مقایسه با سرویس‌های دیگر دارای قابلیت اطمینان و انعطاف‌پذیری کمتری است. دلیل آن هم کاملاً مشخص است. هزینه‌های آن کمتر است، پس کیفیت آن هم پایین‌تر است.

به‌منظور کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله‌ی ۷ تفاوت عمده میان هاست اشتراکی و سرور مجازی را مطالعه کنید.

بنابراین پیش از انتخاب این سرویس بهتر است ابتدا با مزایا و معایب آن آشنا شوید:

مزایای میزبانی وب اشتراکی

۱. قیمت ارزان

هاست اشتراکی از هر سرویس میزبانی وب دیگری ارزان‌تر است. اما دلیل این ارزانی چیست؟ پاسخ ساده است- منابع یک سرور بین تعداد زیادی کاربر به اشتراک گذاشته می‌شود. اکثر سایت‌هایی که از این سرویس استفاده می‌کنند یا جدید هستند، یا ترافیک کاربران و بازدیدکنندگان آن‌ها پایین است.

اگر وب‌سایت کوچکی دارید که بر روی آن وردپرس، جوملا یا دروپال نصب شده و حداکثر تا ۵۰۰۰ بازدیدکننده در روز دارید، پس هاست اشتراکی برای شما مناسب است.

مزایای میزبانی وب اشتراکی

۲. سهولت استفاده

جهت استفاده از هاست اشتراکی، نیاز به داشتن هیچ دانش خاصی نخواهید داشت. همچنین نیازی به استخدام یک فرد کارشناس IT برای میزبانی سایت خود ندارید. این شرکت هاستینگ شماست که در قبال هر چیزی ازجمله مانیتورینگ سرور، محافظت، تعمیر و نگهداری سرور شما مسئول است.

مزایای میزبانی وب اشتراکی

اکثر نرم‌افزارهای رایج وب را می‌توانید به‌سادگی از طریق پنل کاربری خود نصب کنید. بنابراین استفاده از سرویس میزبانی وب اشتراکی بسیار ساده‌تر از سرویس‌های سرور مجازی و سرور اختصاصی است.

معایب میزبانی وب اشتراکی

سه ایراد عمده در هاست اشتراکی وجود داد که مابقی معایب حول این دو می‌چرخند:

۱. منابع محدود

در سرویس میزبانی وب اشتراکی، منابع سرور همگی بین کاربران آن به اشتراک گذاشته می‌شوند. سایت شما فقط یکی از چندین سایت میزبانی‌شده بر روی این سرور است.

به‌عبارت‌دیگر شما رقیب سایت‌های دیگر برای این منابع هستید. اکنون تصور کنید که برخی از سایت‌ها با مشکلات ترافیکی مواجه باشند. در این حالت آن‌ها منابع زیادی را مصرف خواهند کرد و همین باعث می‌شود تا سرعت سایت شما پایین بیاید.

اگر سایت شما محبوب شد و ترافیک آن بالا رفت، مجبور هستید سرویس خود را به VPS یا سرور اختصاصی انتقال دهید.

معایب میزبانی وب اشتراکی

۲. مسائل امنیتی

یک سرور اشتراکی نه‌تنها ازلحاظ منابع، بلکه از بابت امکانات هم محدود است. شما نمی‌توانید نرم‌افزارهای دلخواه خود (مانند آنتی ویروس) را بر روی سرور نصب کنید. شما فقط می‌توانید در وبلاگ‌ها و ایمیل‌های خود تغییرات ایجاد کنید.

اگر هر یک از سایت‌های دیگر بخواهند اسکریپت (مخرب یا غیرمخرب) خود را راه‌اندازی کنند، امنیت شما با تهدید مواجه خواهد شد. بدین ترتیب هکرها می‌توانند از اطلاعات ذخیره‌شده بر روی سایت‌های دیگر استفاده کرده و شما را تهدید کنند.

البته نگران نباشید. واقعیت این است که تکنولوژی‌های مجازی آن‌قدر پیشرفت کرده‌اند و باگ‌های امنیتی بر روی یک اکانت باقی می‌مانند و بر روی دیگر حساب‌ها تأثیر آن‌چنانی نخواهند گذاشت.

۳. شخصی‌سازی ناکافی

شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی میزبانی وب اشتراکی، محیطی را به شما می‌دهند تا بتوانید وردپرس یا CMSهای دیگر خود را نصب کنید. این محیط به‌صورت پیش‌فرض پیکربندی شده و شما اجازه‌ی ایجاد تغییر در فایل‌های سیستمی را ندارید. در دیگر سرویس‌های میزبانی وب (سرور مجازی و اختصاصی) شما کنترل کامل بر فایل‌های سیستمی خواهید داشت.

نتیجه‌گیری

میزبانی وب اشتراکی سرویسی بسیار مناسب برای کسب‌وکارهای کوچک و جدید برای حضور سریع در فضای آنلاین است. اگر بودجه‌ یا زمان کافی برای راه‌اندازی کسب‌وکار خود ندارید، پیشنهاد می‌کنیم برای شروع این سرویس را انتخاب کنید.

فناوران شبکه سینداد با ارائه خدمات متنوع میزبانی متناسب با بودجه و نیازهای مختلف، این امکان را برای شما فراهم آورده است تا سایت خود را بر روی بستر اینترنت به نمایش همگان درآورید. به‌منظور خرید سرویس میزبانی وب اشتراکی لینوکس و ویندوز، کافی است بر روی یکی از گزینه‌های زیر کلیک کنید:

فناوران شبکه سینداد (دانش بنیان)

سینداد یعنی هدیه‌ی سیمرغ، یا فرزند سیمرغ؛ به عبارتی یعنی خود سیمرغ، با همه ی شگفتی هایش، اما جوانتر و سرزنده تر. و این چیزی است که ما سعی می کنیم در سینداد باشیم. از سال ۱۳۸۵ دانش مان را به صورت خدماتی در حوزه ی هاستینگ، شبکه و تولید نرم افزار در اختیار مشتریان مان قرار داده ایم و به این افتخار می کنیم که تک تک آنها تا به امروز همراه ما مانده اند. باور داریم که سینداد صرفاً یک شرکت نیست، بلکه نوعی باور است به ارائه ی شگفت انگیز از هر چیز.