گواهینامه SSL چیست؟

رامونا امیری 15 دی 1398 ۰ دیدگاه

در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که گواهینامه SSL چیست؟ انواع آن کدامند و برای صدور گواهینامه SSL برای وب سایت خود به کجا مراجعه کنیم؟ گواهینامه SSL فایل‌های کوچک اطلاعاتی هستند که به‌صورت دیجیتالی یک کلید رمزنگاری شده cryptographic key را به وب‌سایت یک سازمان متصل می‌کنند.

گواهینامه SSL چیست

این گواهینامه‌ها با نصب بر روی وب‌سرور، یک کلید و پروتکل https را فعال کرده و اتصال امن و مطمئن بین وب‌سرور و مرورگر را امکان‌پذیر می‌کنند. اغلب از SSL برای اطمینان از امنیت تراکنش‌های مالی آنلاین، انتقال داده‌ها و ورود به سیستم استفاده می‌شود و اخیراً نیز در تامین امنیت سایت‌های مربوط به شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌شود.

چرا به گواهینامه SSL نیاز دارم؟

گواهینامه SSL موارد زیر را به هم وصل می‌کند:

  • نام دامنه، نام سرور یا نام هاست
  • هویت سازمانی (یعنی نام شرکت) و موقعیت مکانی

برای شروع و ایجاد یک ارتباط امن با مرورگرها، یک سازمان باید گواهینامه اس اس ال را بر روی وب‌سرور خود نصب کند. با برقراری این نوع اتصال امن، کلیه ترافیک بین وب‌سرور و مرورگر‌ها ایمن خواهد بود.

با نصب موفقیت‌آمیز آن بر روی سرور، پروتکل اپلیکیشن (که تحت عنوان HTTP نیز شناخته می‌شود) به HTTPS تغییر می‌یابد، که در اینجا  “S” مخفف کلمه “Secure” به معنای امنیت است. به‌هنگام بازدید از سایتی که دارای اس اس ال است، بسته به نوع آن و نوع مرورگر، در browser علامت یک قفل یا یک نوار سبز ظاهر می‌شود.

صدور گواهینامه SSL

وب‌سایتی که دارای SSL Certificate باشد، به چه شکل دیده می‌شود؟

سایت با گواهینامه SSL پیشرفته (Extended Validation (EV:

چرا به گواهینامه SSL نیاز دارم؟

سایت با گواهینامه SSL استاندارد:

گواهینامه SSL چیست

گواهینامه SSL چگونه کار می کند؟

انواع گواهینامه‌های اس‌ اس‌ ال از public key cryptography استفاده می‌کنند. این نوع رمزنگاری یا cryptography از دو key که رشته‌های طولانی و تصادفی از اعداد هستند؛ استفاده می‌کند. یکی از این‌ها private key و دیگری نیز key public نامیده می‌شود. public key در سرور شناخته شده ‌است و در دسترس public domain است و می‌توان از آن برای رمزگذاری هر پیغامی استفاده کرد. فرض کنید دو شخص در حال ارسال پیغام به‌ یکدیگر هستند، زمانی که شخص اول در حال ارسال پیغام به شخص دوم باشد، آن پیغام با public key شخص دوم قفل می‌شود و تنها راهی که می‌توان آن پیغام را رمزگشایی کرد، باز کردن قفل آن با private key شخص دوم است.

گواهینامه SSL چگونه کار می کند؟

شخص دوم تنها کسی است که private key خود را در اختیار دارد، بنابراین تنها کسی است که می‌تواند پیغام شخص اول را باز کند. اگر قبل از باز کردن پیام توسط شخص دوم، هکری در میانه راه به پیغام دسترسی پیدا کند، تمام آنچه مشاهده می‌کند، متنی رمزنگاری شده یا cryptographic است که حتی یک کامپیوتر قدرتمند نیز قادر به شکستن آن نیست.

اگر از منظر یک وب‌سایت به این موضوع نگاه کنیم، ارتباط بین وب‌سایت و سرور در حقیقیت، همان دو شخصی هستند که در حال تبادل پیغام با یکدیگر  هستند.

مزایای صدور گواهینامه SSL

با صدور گواهینامه‌ SSL برای یک سایت، از اطلاعات حساس و حائز اهمیت کاربران در فضای وب، مانند تراکنش‌های مالی، نام‌های کاربری، رمز عبور و غیره محافظت می‌شود. این گواهینامه‌ها همچنین می‌توانند:

مزایای صدور گواهینامه SSL
  • امنیت تبادل داده‌ها بین سرورها را حفظ کنند
  • رتبه‌بندی Google وب‌سایت شما را ارتقاء دهند
  • اعتماد مشتری را ایجاد/تقویت کنند
  • موجب بهینه‌سازی نرخ تبدیل شوند

از کجا گواهینامه SSL بخرم؟

سینداد به‌عنوان یکی از شرکت‌های معتبر در صدور گواهینامه SSL فعالیت خود را از سال ۱۳۸۵ آغاز کرده است. سینداد با بیش از ۱۵ سال تجربه ارائه‌دهنده گواهینامه SSL برای دامنه‌های ir و بین‌المللی در ایران است و این خدمات را به مجموعه گسترده‌ای از مشتریان از سازمان‌های بزرگ دولتی گرفته تا شرکت‌های خصوصی و فروشگاه‌های آنلاین و استارت‌آپ‌ها ارائه می‌دهد.

سینداد برای صدور هر سه نوع‌ گواهینامه SSL‌ به‌نام‌های DV، OV و EV به‌شما مشاوره می‌دهد و نماینده شرکت صادرکننده CERTUM در ایران است. پس از خرید SSL توسط مشتری یک گواهی دیجیتال SSL Certificate برای سایت مشتری صادر خواهد شد، مشتری می‌تواند خدمات خود را بر روی بستر HTTPS ارائه کند. در نتیجه مشتریان سایت از هویت و اعتبار آن سایت اطمینان حاصل خواهند کرد. سینداد در این خدمات سعی کرده سرویسی با بالاترین سرعت و امنیت، بیشترین امکانات و قویترین پشتیبانی در اختیار طیف گسترده مشتریان خود قرار دهد.

شرکت صادرکننده امنیتی یا CA کیست؟

شرکت‌هایی مانند COMODOT ,CERTUM ،‌GeoTrust و غیره از جمله شرکت‌های اصلی صادر‌کننده گواهینامه امنیتی یا همان CA‌ها هستند. این شرکت‌ها، نهاد‌های معتبری هستند که اعتبار و اطمینان لازم جهت صدور گواهینامه‌های امنیتی دیجیتال را کسب کرده‌اند. CA هویت و قانونی بودن شرکت و یا شخص درخواست‌دهنده یک گواهینامه امنیتی را بررسی کرده و در صورت تایید، یک گواهینامه برای وی صادر می‌کند.

وب‌سایت‌ها، گواهینامه را از طریق CA‌ها خریداری می‌کنند. CA‌ها گواهی‌های امنیتی و public keys را که برای برقراری ارتباط در یک شبکه عمومی استفاده می‌شوند، مدیریت و صادر می‌کنند.

از کجا گواهینامه SSL بخرم؟

مرورگرهای وب معمولاً لیستی از‌CA‌ها دارند که اعتبار گواهینامه‌ها را با این لیست مقایسه می‌کنند. در صورتی که صادرکننده در این لیست نباشد، مثلاً در مواردی یک سایت خودش گواهینامه را امضاء کند، مرورگر پیغام هشداری را به کاربر نشان می‌دهد مبنی بر اینکه که گواهینامه امنیتی سایت مورد نظر ناشناخته است و از کاربر می‌خواهد که در ادامه کار با آن سایت دقت کند.

انواع گواهینامه SSL کدامند؟

قبل از مراجعه به شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات صدور گواهینامه SSL باید بدانید جهت خرید گواهینامه SSL کدام نوع مناسب کسب‌و‌کار شما می‌باشد. سه نوع اس اس ال مختلف وجود دارد که هر یک سطح امنیتی متفاوتی را ارائه می‌دهند. سطوح امنیتی در بین انواع گواهینامه‌ها بسیار متفاوت است. به همین دلیل مهم است بدانیم که یک سایت در هنگام انجام یک تراکنش مالی یا انجام هرگونه کار با داده‌های شخصی کاربر، از چه نوعی از آن استفاده کند.

انواع گواهینامه SSL کدامند؟
  • گواهینامه اعتبار سنجی دامنه (Domain validated (DV:

گواهینامه‌های DV فقط مالکیت وب‌سایت را تایید می‌کنند. که با یک فرایند ساده انجام می‌شود. یک CA برای تایید هویت، یک ایمیل به آدرس ایمیل وب‌سایت ارسال می‌کند و به هیچ اطلاعات دیگری در مورد شرکت نیازی ندارد. توجه داشته باشید که گواهینامه‌های DV کمترین میزان اعتبار را دارند و معمولاً توسط مجرمان سایبری مورد استفاده قرار می‌گیرند، زیرا به‌راحتی قابل نفوذ هستند.

  • گواهینامه اعتبار سنجی سازمانی (Organizationally validated (OV:

برای دریافت یک گواهینامه OV، یک CA باید اطلاعات خاصی از جمله مشخصات شرکت، موقعیت فیزیکی و نام دامنه وب‌سایت را تایید کند. این روند به‌طور معمول چند روز زمان می‌برد. گواهینامه‌های OV از سطح اعتبار متوسطی برخوردار هستند و گزینه خوبی برای وب‌سایت‌های عمومی هستند که از لحاظ تراکنشی از حساسیت کمتری برخوردار هستند.

  • گواهینامه با اعتبار سنجی گسترده (Extended validation (EV:

این نوع گواهینامه برای وب‌سایت‌هایی که اطلاعات حساس را کنترل می‌کنند، ازبالاترین سطح امنیتی برخوردار هستند و شناسایی آن‌ها نیز ساده است؛ بسیار ضروری است. CA‌ها به‌‍منظور صدور گواهینامه EV، بررسی پیشرفته‌ای را جهت به حداکثر رساندن میزان اعتبار و اطمینان در مورد آن کسب‌و‌کار انجام می‌دهند. روند بررسی شامل بررسی اسناد شرکت، تایید هویت متقاضی و بررسی اطلاعات با پایگاه داده شخص ثالث است. کاربران با مشاهده نماد یک قفل یا درج نام شرکت به رنگ سبز در URL bar متوجه می‌شوند که این وب‌سایت دارای گواهینامه از نوع EV است.

چگونه می توانم از امن بودن یک وب سایت اطمینان حاصل کنم؟

آموزش نصب و فعال سازی SSL

حال که با SSL Certificate، انواع آن و احتمال خطر کلاهبرداری در سایت‌هایی از نوع DV آشنا شدید، مهم است که یاد بگیرید که چگونه در هنگام خرید یا انجام تراکنش‌های حساس آنلاین کمتر در معرض خطر قرار بگیرید. این چهار مرحله را دنبال کنید:

۱- Privacy policy فروشنده را مطالعه کنید: 

بررسی کنید که چگونه از اطلاعات شخصی شما استفاده می‌شود. شرکت‌های معتبر باید درباره اطلاعاتی که جمع‌آوری می‌کنند و کارهایی که با آن انجام می‌دهند، شفاف باشند.

۲- به دنبال نماد‌های اعتماد الکترونیکی در سایت باشید:

نشان‌ها یا نماد‌های معتبر نشان می‌دهد که وب‌سایت مطابق با استانداردهای امنیتی خاص است.

۳- نوع گواهینامه اس اس ال را که یک وب‌سایت در اختیار دارد، شناسایی کنید:

به‌عنوان اولین قدم، به‌دنبال نشانه‌های بصری حاکی از تامین و حفظ امنیت مانند نماد قفل و رنگ سبز در نوار آدرس باشید. فقط وب‌سایت‌های نوع EV دارای نام شرکت در url bar هستند. مرورگرها گواهی DV را از گواهی OV تشخیص نمی‌دهند. ابزار Norton’s Safe Web می‌تواند به شما کمک کند به‌راحتی این تفاوت را رمزگشایی کنید.

۴- تراکنش‌های مالی و اطلاعات شخصی خود را تنها در سایت‌هایی با گواهینامه‌های OV یا EV انجام دهید:

از گواهینامه‌های DV می‌توان برای اهداف و مقاصد مشروع استفاده کرد، اما این استفاده شامل سایت‌های e-commerce نیست. اگر آدرس URL را در ابزار Norton Safe Web بررسی کنید و نتیجه گزارش حاکی از استفاده از گواهینامه DV توسط سایت باشد، در انجام هر نوع تراکنش از طریق آن سایت تجدید نظر کنید. اما اگر آن سایت دارای مجوز OV یا EV باشد، مطمئن باشید که اطلاعات تجاری آن تایید شده است.

با افزایش توجه و علاقه کاربران به انجام خرید‌های آنلاین، خطرات سایبری نیز به‌همان صورت در حال افزایش هستند. براساس گزارش Global Risk سال ۲۰۱۸ که توسط مجمع جهانی اقتصاد منتشر شده، هزینه‌های مالی حملات سایبری در حال افزایش است و پیش بینی می‌شود زیان جرایم سایبری به کسب‌و‌کارها طی ۵ سال آینده به ۸ هزار میلیارد دلار برسد. آشنایی با انواع گواهینامه‌ها، فاکتور‌های تامین امنیت سایت و خطرات احتمالی خرید آنلاین به کاربران کمک می‌کند تا از کلاهبرداری‌ها جلوگیری کرده و از اطلاعات شخصی خود در برابر جرایم سایبری محافظت کنند.

آموزش نصب و فعال سازی SSL :

چنانچه صاحب سایتی هستید که امنیت آن سایت برایتان حائز اهمیت است، بنابراین برای شما مهم است که به نحوه نصب و فعال سازی SSL بر روی هاست اشراف داشته باشید و بدانید که چگونه اقدام به نصب آن در هاست سایت خودتان کنید؟ در حقیقت با این کار سایت با https:// در دسترس می‌شود و کاربران با خیال راحت و در محیطی کاملاً امن اطلاعاتشان را رد و بدل می‌کنند. اطلاعاتی که در بستر اس اس ال رد و بدل می‌شوند به‌صورت کاملاً کدگذاری شده است و نمی‌توان به آن‌ها دسترسی داشت یا اقدام به دزدیدن آن‌ها کرد.

گواهینامه SSL چیست

وبلاگ سینداد برای نصب و فعال‌ سازی SSL بسته به نوع هاست، آموزش‌های مجزایی را قرارداده است تا به شما در این زمینه کمک کند:

نصب گواهینامه SSL روی ویندوز

نصب گواهینامه SSL بر روی سرور لینوکس با استفاده از Plesk

نصب گواهینامه SSL بر روی سی پنل

نصب گواهینامه SSL بر روی دایرکت ادمین

فناوران شبکه سینداد (دانش بنیان)

سینداد یعنی هدیه‌ی سیمرغ، یا فرزند سیمرغ؛ به عبارتی یعنی خود سیمرغ، با همه ی شگفتی هایش، اما جوانتر و سرزنده تر. و این چیزی است که ما سعی می کنیم در سینداد باشیم. از سال ۱۳۸۵ دانش مان را به صورت خدماتی در حوزه ی هاستینگ، شبکه و تولید نرم افزار در اختیار مشتریان مان قرار داده ایم و به این افتخار می کنیم که تک تک آنها تا به امروز همراه ما مانده اند. باور داریم که سینداد صرفاً یک شرکت نیست، بلکه نوعی باور است به ارائه ی شگفت انگیز از هر چیز.