مدیریت سرور ابری در واقع عبارت است از فرآیند نظارت و کنترل مدیریتی بر روی محصولات و خدمات سرویس ابری، اعم از سرویس ابری عمومی، خصوصی یا ترکیبی است. در فرایند مدیریت سرور ابری محصولات و تکنولوژیهای مختلف نرم افزاری را، با هدف ارائه یک استراتژی و روند مدیریتی منسجم، با هم ادغام میکنند.
سازمانهای فعال در حوزه فناوری با تغییر رویکرد به سمت محیطها و سرویسهای ابری، بهطور فزایندهای سرمایه گذاریهای مستقیم خود را در زمینه زیرساختهای IT کاهش داده اند. محیط ابری امکان پاسخ به درخواستهای مبتنی بر ارتقاء فضای ذخیره سازی دادهها، ارتقاء قدرت پردازش اطلاعات مورد نیاز سازمانها، افزایش برنامهها و خدمات، و مدیریت حجم بالای دادهها را فراهم میکند. امروزه سه مدل رایج برای استقرار و ارائه خدمات رایانش ابری وجود دارد:
زیرساخت سرویس ابری خصوصی، صرفاً مناسب یک سازمان خاص است. مدیریت آن نیز میتواند در داخل همان سازمان، یا توسط شرکتهای هاستینگ انجام شود. سیستمهای ابری خصوصی میتوانند ظرفیت ذخیره سازی و قدرت محاسباتی انعطاف پذیری را در حوزههای مختلف کسب و کار فراهم کنند. همچنین این سرویس به یک مدل اقتصادی جذاب برای استفاده از زیر ساختهای IT تبدیل شده است.
خدمات سرویس ابری عمومی از طریق شبکهای که برای استفاده عمومی نیز در دسترس است، ارائه میشود. در این مدل، زیرساخت IT متعلق به یک شرکت خصوصی است (مانند آمازون، گوگل، مایکروسافت یا اوراکل که از جمله ارائه دهندگان محبوب این سرویس هستند)، و اشخاص میتوانند فضای ذخیره سازی داده یا ظرفیت محاسباتی مورد نیاز خود را خریداری یا اجاره کنند.
محیطهای ابری ترکیبی بهصورت ترکیبی از خدمات سرویس ابری عمومی و خصوصی تشکیل شده است. سازمانها ممکن است بهخاطر حفظ حریم خصوصی و امنیت، بخواهند برخی از دادهها را در سرورهای ابری خصوصی نگهداری کنند، و در عین حال از پلنهای ابری عمومی که هزینههای پایینتر دارند برای اطلاعات کم اهمیتتر استفاده کنند.
وقتی این محیطهای عمومی و خصوصی با هم ترکیب شوند، نتیجه آن یک محیط ابری ترکیبی میشود. چنانچه سازمانها از خدمات سرویس IaaS استفاده کنند و اپلیکشنهای خود را به سمت سرویس ابری سوق دهند، در اینصورت نیاز فزایندهای به فرآیندهای مدیریت شده ابری به وجود میآید تا سازمانها را قادر سازد برنامههای مبتنی بر سرویس ابری خود را برای انطباق و امنیت، تسهیل اتوماسیون گردش کار، تصمیم گیری بهموقع و صرفه جویی در هزینهها، مدیریت کنند.
در طی دهه گذشته، شاهد افزایش در تعداد سازمانهایی بودهایم که از انعطافپذیری و صرفه اقتصادی زیرساختهای ابری بهره جستهاند. علت نیاز ناگهانی به سرویس مدیریت سرور ابری چیست؟ در حقیقت هزینههای پایین استقرار در سرویسهای ابری باعث شده است که سازمانها، اپلیکیشنهای بیشتری را در فضای ابری مستقر کنند.
البته سازمانهای حرفه ای در محیط ابری بهسرعت با مشکلاتی از قبیل زیر مواجه شدند:
وقتی با دقت بیشتر به این پرسشها نگاه میکنیم، متوجه میشویم که همه آنها مستلزم نظارت و کنترل بر طیف وسیعی از برنامهها هستند. برای مشاهده و کنترل مورد نیاز جهت مدیریت موثر، یک سازمان باید زیرساختهای ابری خود را از طریق یک پلتفرم تلفیقی مدیریت کند. که این کار از طریق APIها، جهت استخراج داده از هر یک از برنامههای مستقر در محیط ابری ترکیبی یا چند ابری انجام پذیر است. در حقیقت آنها به یک سیستم مدیریت سرور ابری (CPM) نیاز دارند. پلتفرمهای مدیریت سرور ابری به سازمانها و شرکتها امکان میدهد تا برنامههای ابری خود را بهینه و ایمن کنند، انطباق با استانداردها را مدیریت کرده و نظارت و هشدارهای آنی را برای جلوگیری از نفوذ به دادهها و حملات سایبری تنظیم کنند.
دلایل مختلفی برای روند رو به افزایش تقاضا برای مدل رایانش ابری و استفاده از زیرساخت سرویس (IaaS) توسط سازمانها وجود دارد. اولین و مهمترین دلیل این امر، کاهش هزینهها است. زیرا اجاره سرویسهای ذخیرهسازی اطلاعات و پردازش آنها از یک شرکت هاستینگ، کم هزینهتر از توسعه همان امکانات در داخل خود شرکت است.
گسترش تکنولوژیهای ابری در محیط کسب و کار سبب تغییر روش CIOها و مدیران IT در مدیریت هزینههای IT، انطباق پذیری، امنیت و مدیریت موجودی شده است. استفاده از راهحلهای پلتفرم مدیریت ابری، مسئولیت CIO شرکتها را در مدیریت تکنولوژیهای متنوع و متفاوت رایانش ابری سادهتر میکند. یک پلتفرم مدیریت ابری در واقع یک راه حل نرم افزاری است که ویژگی اصلی آن استفاده از سرویسهای گسترده و قوی APIها است که به آنها امکان میدهد، دادهها را از هر بخش از زیرساخت IT استخراج کنند. یک پلتفرم CPM به یک سازمان اجازه میدهد تا رویکردی ساختار یافته برای امنیت و حاکمیت IT ایجاد کند که همه اینها در یک محیط ابری پیاده سازی میشود.
پلتفرمهای مدیریت سرور ابری میتوانند برای انجام عملکردهای مختلف از جمله مدیریت موجودی و داراییها، اصلاحات و اتوماسیون گردش کار، فعالیتهای امنیتی و انطباق پذیری، نظارت و اندازهگیری، کنترل دسترسی کاربران، انواع نصب و تنظیمات، بهینه سازی هزینهها و موارد دیگر مورد استفاده قرار گیرند. در ادامه به معرفی تنها سه حوزهای که امروزه پلتفرمهای مدیریت ابری در این حوزهها در سازمانها اثر داشته اند؛ میپردازیم.
از پلتفرمهای مدیریت سرور ابری جهت استخراج حجم گستردهای از دادههای اپلیکیشنها، و بهصورت گزارشهای خودکار استفاده میشود. این فایلهای گزارش حاوی اطلاعاتی درباره همه رویدادهایی است که در محیط ابری اتفاق میافتد و تجزیه و تحلیل این فایلها میتواند اطلاعاتی درباره خطاها، آسیب پذیریهای امنیتی، انطباق و موارد دیگر را در خود داشته باشد. در پلتفرمهای مدیریت ابری با استفاده از قدرت machine learning ,big data و تجزیه و تحلیل دادههای بزرگ جهت دریافت اطلاعات سازمان و ارائه راه حلی جامع، جهت بهینه سازی هر اپلیکیشن استفاده میشود.
سازمانهای فاقد پلتفرم مدیریت ابری ممکن است برای درک عملکرد و وضعیت انطباق پذیری زیرساخت و برنامههای خود اقدام به صرف صدها نفر ساعت نیرو در هر ماه برای جمع آوری داده، نرمالیزه کردن و تجزیه و تحلیل دادهها بکنند
سازمان شما میتواند با استفاده از یک پلتفرم مدیریت ابری، گزارشات و اطلاعات عملکردی چندین سرویس ابری را در یک پلتفرم واحد جمع آوری کرده و سریعاً مورد پردازش قرار داده و حتی گزارشهای سفارشی نیز تولید کند.
پلتفرمهای مدیریت سرور ابری میتوانند نقش بسیار مهمی در مدیریت وضعیت امنیتی و آسیب پذیریهای شما در فضای ابری داشته باشند.
سینداد یعنی هدیهی سیمرغ، یا فرزند سیمرغ؛ به عبارتی یعنی خود سیمرغ، با همه ی شگفتی هایش، اما جوانتر و سرزنده تر. و این چیزی است که ما سعی می کنیم در سینداد باشیم. از سال ۱۳۸۵ دانش مان را به صورت خدماتی در حوزه ی هاستینگ، شبکه و تولید نرم افزار در اختیار مشتریان مان قرار داده ایم و به این افتخار می کنیم که تک تک آنها تا به امروز همراه ما مانده اند. باور داریم که سینداد صرفاً یک شرکت نیست، بلکه نوعی باور است به ارائه ی شگفت انگیز از هر چیز.