در این مقاله قصد داریم دو کنترل پنل پرطرفدار پلسک و سی پنل را با همدیگر مقایسه کرده و نقاط ضعف و قوت هرکدام را بیان کنیم.
هنگامیکه میخواهیم از میان کنترلپنلهای میزبانی وب یکی را انتخاب کنیم، معمولاً «پلسک» ( Plesk ) و «سی پنل» ( cPanel ) جزو اولین گزینهها هستند.
همانگونه که در مقالات قبل توضیح دادیم، اولین نسخه از سی پنل در سال ۱۹۹۶ به بازار عرضه شد و امروزه کاربران بسیار زیادی در سراسر جهان از آن استفاده میکنند. کنترل پنل پلسک در سال ۲۰۰۱ وارد بازار شد و خیلی زود توانست نظر کاربران را بهسمت خود جلب کند.
اکنون بیاید تا این دو کنترل پنل را با همدیگر مقایسه کرده و ببینیم امتیازات کدامیک نسبت به دیگری بیشتر است؟
کنترل پنل پلسک دارای رابط کاربری گرافیکی (GUI) بهتری بوده و استفاده از آن سادهتر است. رابط کاربری پلسک دارای تنظیماتی است که در سمت چپ منوی آن قرار گرفته است. هنگامیکه بر روی آنها کلیک کنید، تنظیمات و گزینههای بیشتری را مشاهده خواهید کرد. نمایی از کنترل پنل پلسک را در زیر مشاهده میکنید:
در مقابل رابط کاربری سیپنل بهگونهای است که تنظیمات را مانند پلسک دستهبندی نمیکند و ممکن است باعث ایجاد ابهام برای کاربران شود. سیپنل اجازهی شخصیسازی صفحهی اصلی را جهت پیدا کردن آسانتر گزینهها به کاربر نمیدهد. نمایی از کنترلپنل سیپنل را در زیر مشاهده میکنید:
عملکرد موضوعی بسیار مهم در انتخاب کنترلپنل میزبانی وب است. در اغلب موارد هنگام مقایسه بین کنترلپنلهای رایج در سراسر دنیا، عملکرد بهعنوان مهمترین ویژگی محسوب میشود.
سیپنل سریعتر از پلسک بارگذاری میشود. سیپنل کنترلپنلی است که بر روی بهینهسازی عملکرد تمرکز دارد.
با تمرکز بر روی کاهش میزان حافظهی موردنیاز، توسعه دهندگان سیپنل توانستند زمان بارگذاری صفحات را کاهش داده و سرعت این برنامه را افزایش دهند.
بنابراین درمجموع عملکرد سیپنل بهتر از پلسک است.
پلسک و سی پنل هر دو مجهز به ابزارهای اولیه برای مدیریت سرور و اکانت کاربر هستند. از هر دو میتوان جهت پیکربندی تنظیمات DNS، مدیریت اکانتهای ایمیل، راهاندازی FTP و مدیریت دیتابیس استفاده کرد. اگرچه اضافه کردن اپلیکیشنهای اضافی در سی پنل امکانپذیر است، اما پلسک از پشتیبانی بیشتری برای اپلیکیشنهای پرکاربرد برخوردار است. بهعنوانمثال پلسک از «داکر» (Docker) در لینوکس پشتیبانی میکند. داکر حاوی ۲۰۰ هزار تصویر است که میتوان از آنها در کنترل پنل پلسک استفاده کرد.
هر دو کنترل پنل پلسک و سی پنل تمرکز شدیدی بر روی امنیت دارند. هرچند تنظیمات امنیتی این دو باهم تفاوت دارند، اما هر دو از چندین ابزار امنیتی بهره میبرند.
ابزارهای امنیتی سیپنل عبارتند از: Automatic SSL certificate installation, password-protected directories و IP address denials
ابزارهای امنیتی پلسک عبارتند از: fail2ban intrusion prevention, inbound and outbound email antispam و active directory integration.
یکی از تفاوتهای اصلی بین پلسک و سی پنل این است که پلسک در توزیعهای سرور ویندوز و لینوکس در دسترس است، اما سی پنل فقط بر روی سیستمعامل لینوکس قابلاجراست (البته میتوان از برخی روشها برای راهاندازی سیپنل روی ویندوز استفاده کرد).
توزیعهای لینوکسی که از سیپنل پشتیبانی میکنند عبارتند از: centOS, CloudLinux و RedHat.
از طرف دیگر پلسک بر روی ۱۴ توزیع لینوکسی از قبیل centOS, Ubuntu و غیره و همچنین ویندوز سرور در دسترس است.
پلسک و سیپنل هر دو کنترل پنلهایی هستند که هم در سرورهای ابری و هم در سرورهای اختصاصی در دسترس هستند. هزینههای این دو کنترلپنل تقریباً باهم یکسان بوده و تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.
انتخاب بین این دو ابزار به کنترل پنل میزبانی برای سیستمعامل شما بستگی دارد؛ اما معمولاً تصمیمگیری دربارهی انتخاب بین آنها به سهولت در استفاده برمیگردد. بههرحال کنترلپنلهای پلسک و سیپنل را میتوان هم در سرورهای ابری و هم سرورهای اختصاصی استفاده کرد. بنابراین سلیقهی کاربر را میتوان امری بسیار مهم در انتخاب بین این دو ابزار مدیریت میزبانی وب دانست.
سینداد یعنی هدیهی سیمرغ، یا فرزند سیمرغ؛ به عبارتی یعنی خود سیمرغ، با همه ی شگفتی هایش، اما جوانتر و سرزنده تر. و این چیزی است که ما سعی می کنیم در سینداد باشیم. از سال ۱۳۸۵ دانش مان را به صورت خدماتی در حوزه ی هاستینگ، شبکه و تولید نرم افزار در اختیار مشتریان مان قرار داده ایم و به این افتخار می کنیم که تک تک آنها تا به امروز همراه ما مانده اند. باور داریم که سینداد صرفاً یک شرکت نیست، بلکه نوعی باور است به ارائه ی شگفت انگیز از هر چیز.